Fazolky s párečkem ala Honzík

 

Co potřebujeme:

jednu až dvě piksle fazolí v rajské omáčce (piksla na jednoho člověka stačí)

párečky ...nějaké jemné párečky (tak 2 nožičky pro každýho hladovce)

olej

cibuli

majoránku

chleba nebo rohlíky

kečup

 

Tak teď to trošku rozvedu:

Fazole jsou nejlepší od Bonduelle, ale sou taky nejdražší, levnější

seženete od Heinze, ale ty jsou v jakési mdlé omáčce, kterou budete

muset spravit kečupem.

Párečky si kupte dle chuti, ty v igelitu nezapomente vybalit!

Majoránku použijte bez stonku, jen rozdrcené lístečky...kus větve ve

fazolích není nic moc :o))

 

Tak z technického vybavení potřebujete:

Funkční elektrickou plotýnku nebo plynový hořák určení k vaření

Větší kastrolek

Lžíci..nebo jiné míchadlo

Nůž

 

No a teď to celý ušmodrcháme:

...šmodrchy, šmodrchy...a je to...:o)))

No, dobře, tak teď vážně...

Nakrájíme oloupanou cibuli a umístíme ji na olej do kastrolku, který

umístíme na plotýnku nebo hořák. Nakrájíme párečky na kolečka a

nasypeme je na cibulku...pekně to celé opečeme...asi v půlce pečení to

posypeme trošku majoránkou. Když je to pěkně opražené, vyklopíme do

kastrulku fazole s omáčkou a mícháme, aby se to nepřipálilo a hezky to

prohřejeme..jestli se vám zdá omáčka málo rajčatová, tak tam přidejte

kečup...no a to je celý, teď si to buď vyklopíme na talíř a už

můžemjíst nebo to dlabeme rovnou z kastrulku, jak kdo chce. Dá se to

jíst i bez rohlíků a chleba.