Gulášek bramborovej ala táta kachněte

 

Tak co potrebujeme:

tak hlavne brambory

kus tocenáku (Bratislava, slovenský, drubeží,...) nebo párecky

jednu gulášovou polívku Vitana v sácku

konzervu hrášku (malou)

cibuli

sul

olej

vodu

...no, treba je to všechno

 

Z technického vybavení potrebujeme:

plotýnku na varení (kupodivu je potreba funkcní plotýnka)

kastrol, ve kterým to uvaríme s poklickou

nuž

lžíci nebo tak neco

hrnek

misku

 

No a vyrobíme to asi takhle:

Napred oloupeme nebo oškrábeme brambory, umyjeme je a nakrájíme na kosticky,

ale ne moc malý. A dáme do misky. Pak oloupeme a nakrájíme cibulu, tu dáme

do kastrolu na olej. Nakrájíme tocenák nebo párecky. Zacneme pekne osmahnutim cibulky,

pak na ni nasypeme nakrajenej tocenak, ten taky pekne oprazime a ted na to nasypeme

ty brambory a zamichame. Osolime, podlejeme vodu a pribouchneme poklickou.

Nechame to pekne varit a dusit a obcas to musime zkontrolovat a zamichat pekne ode dna.

Kdyz budou brambory skoro hotovy, tak v hrnku rozmichame v trosce vody tu gulasovou polivku

a prilejeme ji do kastrolu a poradne zamichame a ted uz michame skoro bez zastavek...asi tak pet minut.

 Nakonec vypneme plotynku a do horkyho gulase vyklopime hrasek a zamichame.

Pak je dobry to jeste zadeklovat a nechat chvili stat, ale ne na horke plotynce!

Gulas je dobrej bud hned a nebo az druhej den pekne studenej, ale ne z lednicky.