Tak co
potrebujeme:
tak hlavne brambory
kus tocenáku (Bratislava,
slovenský, drubeží,...) nebo párecky
jednu gulášovou polívku
Vitana v sácku
konzervu hrášku (malou)
cibuli
sul
olej
vodu
...no, treba je to všechno
Z
technického vybavení potrebujeme:
plotýnku na varení (kupodivu je potreba funkcní plotýnka)
kastrol, ve kterým to uvaríme s poklickou
nuž
lžíci nebo tak neco
hrnek
misku
No a
vyrobíme to asi takhle:
Napred oloupeme nebo
oškrábeme brambory, umyjeme je a nakrájíme na kosticky,
ale ne moc malý. A dáme do misky.
Pak oloupeme a nakrájíme cibulu, tu dáme
do kastrolu na olej.
Nakrájíme tocenák nebo párecky. Zacneme pekne osmahnutim cibulky,
pak na ni nasypeme
nakrajenej tocenak, ten taky pekne oprazime a ted na to nasypeme
ty brambory a zamichame.
Osolime, podlejeme vodu a pribouchneme poklickou.
Nechame to pekne varit a
dusit a obcas to musime zkontrolovat a zamichat pekne ode dna.
Kdyz budou brambory skoro
hotovy, tak v hrnku rozmichame v trosce vody tu gulasovou polivku
a prilejeme ji do kastrolu
a poradne zamichame a ted uz michame skoro bez zastavek...asi tak pet minut.
Nakonec vypneme plotynku a do horkyho gulase vyklopime hrasek a
zamichame.
Pak je dobry to jeste
zadeklovat a nechat chvili stat, ale ne na horke plotynce!
Gulas je dobrej bud hned a
nebo az druhej den pekne studenej, ale ne z lednicky.