Pečené kuře s
nádivkou (nebo bez)
...to
bude dlouhý...:o)))
Tak co
potřebujeme nakoupit:
no, asi to kuře...nejlíp
celý, ale podle financí a chutí stačí třeba jen součástky -
stehýnka nebo křidýlka...nebo pro mlsouny prsíčka :o))
(kuře můžem
koupit buď zmrznutý nebo jen chlazený...podle toho, jestli ho budem dělat
hned nebo ho doma odložíme ještě do mrazáku)
teď potřebujeme cibuli
a česnek
koření...no, Kachně používá na kuře..Pečené
kuře od Kotanyi a 12-bylinnou sůl od Sonnentoru
kuřecí šunčičku
a sýr
na nádivku je potřeba:
rohlíky
salám
strouhanka
vajíčko
zelená petržel
sůl, koření
cibule
mlíko
Z technického vybavení se hodí:
funkční trouba...(opět připomínám...ne blbej člověk,
ale to v čem se opravdu dá péct :o)))
plech na pečení nebo zapékací miska...nebo tak něco
nůž, vidlička
hlubokej talíř nebo miska
...ehm, to by asi tak
mohlo stačit...
Fajn, a
co teď s tím?
...budeme
šmodrchat....:o)))
Napřed
nádivku...takže nakrájíme rohlíky, nasypeme je do misky a polejeme trochou
mlíka, aby se rozmáčely. Pak si nakrájíme salám, oloupanou cibulu a
zelenou petržel a nasypeme to k rohlíkům v mlíku a pěkně to
vidličkou začneme zpracovávat v nádivku. Přidáme vajíčko
(bez skořápky ovšem :o))) a přisypeme strouhanku, aby to trochu
drželo pohromadě...můžete to buď jen osolit nebo přisypat
koření podle chuti. Tak jo... tak hlavně to pořadně
promíchejte a uplácejte...:o)))
Teď co s tím kuřetem
nebo jeho součástkama...hmmm..toť otázka...:o))
Pěkne ho vezmeme a
celý umyjeme, obereme z něho zbytky peří, který nám tam hodné drůběžářské
závody většinou nechají a pak podle situace...celé kuře rozřízneme
na hrudníku...součástky jenom umyjeme. Kuře pěkně usadíme
na plechu nebo v zapékací misce, okořeníme ho ze všech stran a tak trochu
ho vycpeme nakrájenou a oloupanou cibulí a česnekem.
Pozn. tu kuřecí šunčičku se sýrem Kachně používá v případě, že kuře je fakt neočistitelný a je samý peří (a Kachně je líný to dělat...to jen tak naokraj)...pak je kuře pěkně staženo z kůže a místo ní je zabaleno (ovšem už okořeněné) do sýra a kuřecí šunčičky..má to pak stejnej efekt, jako původní kuřecí kůže. Zabalený kuře pak posypte kořením ještě jednou.
Tak pokračování...do
celého napůl rozříznutého a okořeněného kuřete nacpeme
nádivku, polejeme troškou oleje a strčíme do trouby, kterou nesmíme
zapomenout zapnout (sem vám takhle jednou pekla kuře dvě hodiny a
furt nebylo...:o)))
Pokud děláme jen kuřecí
součástky, tak nádivku pěkně uplácáme do bochánku někam na
plech k součástkám a taky to dáme péct...
Jíme kdy chceme a s čím
chceme..tím chci říct, že je to dobrý jak čerstvý, tak za studena a
dá se to jíst jen tak nebo s chlebem nebo bramborama...někdo by k tomu
možná přežil i rýžu, ale to teda není můj případ...jo, klidně
i s knedlíky se zelím...
No, a to je celý...kuře
se samozřejmě dá péct i bez nádivky, ale to snad chápete...Kachněti
kuře takhle chutná...hm, možná i kachně by takhle nebylo
špatný...fuj, to sou ale sebevražedný nápady...radši už toho psaní dneska nechám...:o)))