Omáčka na špagety nebo vrtule...
prostě na
těstoviny
Tak nachystat si musíme:
Párečky ...koupíme nějaký libový párečky (to je tak za 17 Kč 4
nožičky)
Zeleninku ... asi nejlíp nějakou zmrznutou v pytlíku (taky do 20 kč)
Cibule nějaké střední velikosti
Kečup..kolik kdo chce
Trochu oleje
Tvrdej sýr na
nastrouhání
Voda (H2O)
Když někdo nerad
zeleninu, tak si ji tam dávat nemusí a
opačně...vegetariáni
se asi nebudou cpát párkama.
Co se
týká technického vybavení:
Buď pánvičku
nebo kastrolek s pokličkou nebo jiným nehořlavým deklíkem
Funkční elektrickou plotýnku
nebo plynový hořák určený k vaření...
Míchadlo...asi lžíci, žličku, bagr...něco na ten
způsob
Nůž
Struhadlo
Talíř nebo miska
No a jak
to ušmodrcháme:
..přece úplně
jednoduše...na pánvičku nebo do kastrolku nalejeme olej, nožem
nakrájíme cibuli na drobno
a umístíme ji na olej...párečky nakrájíme na
kolečka a umístíme je
na cibuli na oleji...Nastrouháme si nebo nakrájíme
sýr do misky nebo na
talířek...pak pod pánvičkou nebo kastrulkem buď
zapneme plotýnku nebo
zapálíme ohýnek. POZOR! Párky občas bývají svlíkací
a upečený igelit není
nic moc :o)))
Tak a teď
pěkně opečeme cibulku s párečky...až tak trochu budou, tak
přisypeme mraženou
zeleninu..kolik kdo chce... zadeklíkujeme a necháme
chvilku dusit (když dáme
míň zeleniny, je potřeba to celý trochu podlít
vodou, aby se to
nepřipálilo).
Když je i zelenina
poživatelná, tj. měkká... všechno co jsme do teď
kuchtili zalejeme
kečupem a rychle zamícháme ...pak vypneme plotýnku nebo
hořák a opět
rychle nalejeme omáčku na těstoviny připravené na hlubokém
talíři a
pěkně posypeme nachystaným sýrem.
Těstovinky si
vařte každý jak chcete...pravdou je, že správně uvařené
italské těstoviny
připadají většině lidí u nás nedovařené a tvrdé, ale
kachněti
chutnají...vrtule vaří asi 9 minut v osolené vodě se lžící oleje
a vodu hned po vypnutí
plotýnky sleje... takové věci jako proplachování
těstovin čistou
vodou a podobné šílenosti nedělá...
(jo, olej se tam dává až když ta voda vaří)...
Tak to by tak asi bylo...